Tijdens en vlak na de 2e wereldoorlog stond het verenigingsleven op een laag pitje.
Toch concerteerde de Beeker Liedertafel op 13 juli 1941. In de tuin van de toenmalige voorzitter, de heer F. Hoefer, gaf ons koor samen met de Koninklijke Harmonie St. Caecilea uit Beek, de mannenkoren Mignon (Geleen) en Omhoog (Sittard) een uitvoering.
25 April 1942 nam de algemene ledenvergadering van de vereniging een dramatisch besluit. De activiteiten van de vereniging werden volledig stilgelegd. De Liedertafel wenste zich niet aan te sluiten bij de Kultuurkamer, een door de Duitse bezetters in 1941 ingestelde overkoepelende organisatie van allen die werkzaam waren op het gebied van kunst en cultuur.
De Beeker Liedertafel was letterlijk tot zwijgen gebracht. Tot aan de bevrijding in september 1944 vonden noch repetities noch concerten plaats. Het bestuur onderhield tijdens deze jaren onderling in het geheim contact en probeerde de belangen van haar leden zoveel mogelijk te behartigen.
5 Oktober 1942 werden Beek en Geleen zwaar getroffen door een bombardement. Brisant- en fosforbommen daalden op beide gemeenten neer. Twintig huizen in Beek gingen in vlammen op, waaronder het verenigingslokaal van de Beeker Liedertafel, destijds gelegen aan de Oude Markt, thans Burg. Janssenstraat.
In de vroege avond van zondag 17 september 1944 werd Beek bevrijd door het 19e Amerikaanse legerkorps. De eerste Amerikaanse tanks kwamen uit de richting Geulle, dwars over de Kakeberg op de Stationsstraat uit.
Leden van de Beeker Liedertafel verzamelden zich op maandag 18 september 1944 op het Wolfseijnde om de bevrijding te vieren en zongen het Wilhelmus. 30 September 1944 hervatte het bestuur haar activiteiten. 14 Oktober daaropvolgend waren de zangers in Hotel Colaris aanwezig voor de hervatting van de repetities.
De bevrijding werd in september 1945 gevierd, aangezien ons land eerst op 5 mei 1945 bevrijd was. Onder voorzitterschap van Jos Mennens, later voorzitter van de Beeker Liedertafel, werd van 30 augustus tot en met 2 september 1945, een groot bevrijdingsfeest in Beek georganiseerd. Op zaterdag 1 september 1945 vond vóór het gemeentehuis te Beek een galaconcert plaats. Werken als Wereldvrede van K. Hamers en Domine Salvam Fac Reginam van A. Giesen pasten geheel in het karakter van deze viering. De leiding van dit concert was in handen van de heer Jan Peters, lid van het koor, aangezien de Liedertafel op dat moment geen officiële dirigent had.