Algemene Verkoopvoorwaarden MBL Zangers
(klik hier om een pdf-versie te downloaden)
Mannenkoor Beeker Liedertafel / MBL Zangers
Proost Richardstraat 8
6231 CS Meerssen
Nederland
secretaris@mblzangers.nl
KvK nummer 40.186.925
Versie 1; 11 februari 2025
Artikel 1 – Definities
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
- Bedenktijd:de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
- Consument:de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de Vereniging;
- Dag:kalenderdag;
- Duurzame gegevensdrager:elk middel dat de consument of Vereniging in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
- Herroepingsrecht:de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
- Overeenkomst op afstand:een overeenkomst waarbij in het kader van een door de Vereniging georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
- Product: De door de vereniging geleverde dienst zoals entreebewijzen voor concerten, standplaatsen op de Kelder Zolder Markt etc. alsmede diensten welke gedurende het betreffende evenement door de vereniging worden aangeboden;
- Techniek voor communicatie op afstand:middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en Vereniging gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.
- Vereniging: Mannenkoor Beeker Liedertafel en het gerelateerde zangkoor MBL Zangers
- Algemene Voorwaarden:de onderhavige Algemene Voorwaarden van de Vereniging.
Artikel 2 – Toepasselijkheid
- Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de vereniging en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand en bestellingen tussen de vereniging en consument.
- Situaties die niet in deze algemene voorwaarden zijn geregeld, dienen te worden beoordeeld ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.
- Onduidelijkheden over de uitleg of inhoud van één of meerdere bepalingen van onze voorwaarden, dienen uitgelegd te worden ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.
Artikel 3 – Het aanbod
- Het aanbod is vrijblijvend. De Vereniging is gerechtigd het aanbod te wijzigen en aan te passen.
- Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Als de Vereniging gebruik maakt van afbeeldingen zijn deze zo mogelijk een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de Vereniging niet.
- Alle afbeeldingen, specificaties gegevens in het aanbod zijn indicatief en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
- Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder:
- de prijs;
- de eventuele kosten van verzending;
- de wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen daarvoor nodig zijn en;
- de wijze van betaling, aflevering en uitvoering van de overeenkomst,
Artikel 4 – De overeenkomst
- De overeenkomst komt tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
- Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de Vereniging onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de overeenkomst van deze aanvaarding niet door de Vereniging is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
- Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft de Vereniging passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige web-omgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal de Vereniging daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
- De Vereniging heeft op de web-omgeving het adres van de Vereniging aangegeven waar de consument met klachten terecht kan;
Artikel 5 – Herroepingsrecht
- Bij levering van diensten (entreebewijzen voor concerten, standplaatsen op de Kelder Zolder Markt etc.) heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste 14 dagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst echter uiterlijk 2 dagen vóór de aanvang van de dienst.
- Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten tot het door de Vereniging bij het aanbod op de web-omgeving vermelde adres.
Artikel 6 – Kosten in geval van herroeping
- Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van verzending voor zijn rekening.
- Terugbetaling zal plaatsvinden via een gangbare betaalmethode, bij voorkeur dezelfde die door de consument is gebruikt, tenzij dit niet mogelijk is of de consument nadrukkelijk instemt met een andere methode.
- De consument kan niet aansprakelijk worden gesteld voor waardevermindering van het product wanneer door de Vereniging niet alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht is verstrekt, dit dient te gebeuren voor het sluiten van de koopovereenkomst.
Artikel 7 – Uitsluiting herroepingsrecht
De Vereniging kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor producten en diensten. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien de Vereniging dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.
Artikel 8 – De prijs
- Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd.
- Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk – en zetfouten. Voor de gevolgen van druk – en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Bij druk – en zetfouten is de Vereniging niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.
Artikel 9 – Conformiteit en garantie
De Vereniging staat ervoor in dat de geleverde diensten voldoen aan de overeenkomst en aan redelijke verwachtingen van de consument.
Artikel 10 – Levering en uitvoering
- De Vereniging zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen.
- Entreebewijzen kunnen worden verzonden aan het adres dat de consument kenbaar heeft gemaakt of kunnen worden afgehaald bij de entree van het evenement.
- Overige diensten kunnen alleen worden afgenomen op de plaats van het evenement.
- Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de Vereniging zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten.
Artikel 11 – Betaling
- Bestellingen dienen direct bij aankoop te worden betaald, tenzij anders aangeven
aangegeven op de website.
- De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de Vereniging te melden.
- Bij wanbetaling door de consument is de Vereniging gerechtigd, binnen de grenzen van de wet, redelijke aanmanings- en incassokosten in rekening te brengen, mits deze vooraf aan de consument zijn medegedeeld.
Artikel 12 – Geschillen
- Op overeenkomsten tussen de Vereniging en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Ook indien de consument woonachtig is in het buitenland.
- Het Weens Koopverdrag is niet van toepassing.
Artikel 13 – Aanvullende of afwijkende bepalingen
Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.
Artikel 14 – Overmacht en annulering
Indien een concert of evenement door overmacht (zoals overheidsmaatregelen, natuurrampen, ziekte van uitvoerenden of andere onvoorziene omstandigheden) niet door kan gaan, zal de Vereniging de koper zo spoedig mogelijk informeren. De Vereniging bepaalt in dat geval of een alternatieve datum wordt aangeboden, een tegoedbon wordt verstrekt of (gedeeltelijke) restitutie van het aankoopbedrag plaatsvindt.